MELIUSFracto

MELIUSFracto

Vad är och hur fungerar fraktionerad Co2 laser?

Co2 laser (koldioxidlaser) är den vanligaste lasertypen av fraktionerad laser som används vid hudföryngring eller behandling av olika typer av ärr.

Fraktionerad laser innebär att laserenergins mikrostrålar penetrerar och bryter ner hudvävnad genom epidermis. Laserstrålen riktas in i dermis och skapar små skador i området utan att skada omliggande vävnader. Huden kommer på ett naturligt sätt att läka och skapa ny frisk vävnad som ersätter den skadade vävnaden i det behandlade området. Ärr får en ljusare ton och din hudstruktur blir jämnare. Beroende på vilket resultat som önskas och exempelvis hur mycket hud som ska avlägsnas rekommenderas 1-5 behandlingar.

Vad gör fraktionerad laser?

  • Reducerar fina linjer och rynkor 
  • Förbättrar hudstruktur
  • Stramar upp hud
  • Tightar till porer
  • Reducerar pigmentfläckar och solfläckar
  • Förbättrar struktur vid ärr, t.ex akneärr och bristningar 

Hur ser du ut efter en behandling? 

Beroende på vilket mål du har, hur stort område vi jobbar på och vilken inställning vi använder så varierar läkningstiden och utseendet efter behandlingen. Precis efter behandlingen har du som små prickar som sedan blir små skorpor, var noga med att inte pilla. Du behöver vara noggrann med att smörja in dig och följa terapeutens råd. 

Efter en fraktionerad laser är det vanligt att svullnad och rodnad uppstår. Sårskorporna släpper vanligtvis efter ca 7-10 dagar, rodnad kan kvarstå 2-4 veckor men det går bra att sminka över . Efter din behandling får du med dig tydliga och skriftliga instruktioner hem för skötselråd.

Behandling med MELIUSFracto ger ett Permanent resultat


Behandlingstid

Från 40min

Pris

Hela ansiktet 5495:-
Kinder/mindre partier 3495:-
Hel hals eller dekolletage 3995:-
Hel mage eller lår/rumpa 5950:-
Ärrkorrigering 1950:-
Leverfläck/hudflik 1495:- (300:- per extra)