Microblading/Powder brows

Microblading bryn

Microblading, taffy eller 3d ögonbryn är ett samlingsnamn för behandlingen. Det är en kosmetisk tatuering som görs med hjälp av en manuell penna, där det läggs små tunna snitt med pigment vilket ger en naturlig look.  Denna typ av behandling görs på översta hudlagret, ingen tatueringsmaskin används. Resultatet har en hållbarhet upp till 2-3år. Om de är första gången du gör dina bryn behöver du göra en påfyllnad efter ca 1-2 månader så att pigmentet sätter sig ordentligt. För att hålla stråna levande och fräscha kan de vara en god idé att fylla på brynen ca var 6e månad.

Ombre bryn

Ombre, puder eller shading bryn, metoden är som namnet lyder en skuggning som görs på brynet i stället för strån. Man gör skuggningen mer markant längst ner av brynet och sedan skuggar uppåt, man kan även välja att ha mer skuggning fram på brynet. Med denna metod används en maskin för bästa resultat vilket gör att hållbarheten blir längre och håller i ca 4år beroende på hudtyp.

Kombo bryn

Kombo bryn som metoden kallas är en kombinerad metod där vi både skuggar och lägger strån för att få det så naturligt som möjligt. Effekten ger ett djup i ögonbrynen och gör att stråna ser tätare ut i mitten av brynet, precis som med vanliga ögonbryn. Denna metod är den den nyaste generationen av permanenta ögonbryn och ca 80% väljer att tatuera sina bryn med kombo metoden.

Är du osäker på vilken metod som passar dig bäst? Ingen fara! Vi går igenom dina förväntningar innan behandlingen så du får dom brynen du önskar.

Vi får många förfrågningar på redan gjorda ögonbryn där behandlare inte varit kunniga i sitt utförande vilket har förstört ögonbrynen. Görs denna procedur på fel sätt finns de risk för ärrbildning och förstörda hårsäckar. Vi vill uppmärksamma alla att vara noga med sitt val av klinik och behandlare.

Innan behandlingen

Inför behandlingen är de bra om du undvikit sol/solarium ett dygn innan ingreppet.
Om du äter starka mediciner eller har någon form av hudsjukdom behöver du kontakta oss för att möjliggöra om behandlingen kan utföras.
Om du tidigare har gjort en tatuering med maskin behöver vi ta ställning till om våran behandling går att utföra.

OBS! Har du diagnosen blödarsjuka eller går på blodförtunnande läkemedel avråder vi starkt ifrån att utföra behandlingen, då resultatet är svårt att garantera.

Under behandlingen

Innan behandlingen utförs går du igenom form och nyans tillsammans med din kosmetisk-tatuerare. När du känner dig helt nöjd kan behandlingen börja. Om du gör en behandling hos oss använder vi oss av bedövning för en smärtfri behandling.

Före/Efter

Efter behandlingen (endast vid läkning)

Badda endast med koksalt/destillerat vatten. Huden vätskar sig för att skapa en torr skorpa, så kallad lymfan. För att undvika detta skall den tvättas bort, desto mindre skorpan är vid läkning desto bättre resultat kommer dina bryn få.

 • Badda med destillerat vatten 3-4 gånger per dag och smörj sedan med tatuerings salva (brynen skall hållas fuktiga vid läkning). Detta skall göras under 10 dagar.
 • Undvik att använda smink eller andra produkter på det behandlade området -infektionsrisk.
 • Klia inte ögonbrynen -infektionsrisk, men även risk för att avlägsna pigment.
 • Sola inte under läkning.
 • Undvik hård träning, svett har ett innehåll av höga salter vilket medför att tatueringen kan blekna mer än väntat efter läkning, finns även en infektionsrisk.

Efter du har gjort en behandling hos oss medföljer alltid en beskrivning med eftervård för att du som kund skall få ett så långvarigt resultat som möjligt, du får även fullständiga uppgifter om din pigmentering.

Fördelar

 • Du slipper sminka dom och har alltid
  en form på dina bryn.
 • Ögonbrynen får en naturlig snygg form.
 • Oavsett om du tex badat eller tränat så sitter
  brynen på plats.
 • Dom ser naturligt fylliga ut.

Vår duktiga kosmetiska tatuerare Anna, som även håller i utbildningar i kosmetisktatuering på kliniken.

Vi på Trosa Kliniken är utbildade inom permanent makeup och har över 7-års erfarenhet inom metoden och följer alla lagar som upprättats enligt socialstyrelsen och läkemedelsverket. Vi är certifierade som Säker Klinik och godkända hos miljö/hälsa vad gäller rutiner, hygien och stickande föremål. Våra pigment är godkända och registrerade av läkemedelsverket, vi använder oss av svenska leverantörer av pigment.

Behandlingstid

90min

Priser

Nya microblading bryn 2500:-
plus påfyllnad 1000:- inom 7 veckor

Nytt set ombre/shading/puder bryn 2500:-
plus påfyllnad 1000:- inom 7 veckor

Nytt set kombo ögonbryn (strån och skuggning) 3500:-
plus påfyllnad 1000:- inom 7 veckor

Hos oss kan du delbetala din behandling!